Obsah

KOMPONOVANÝ OHŇOSTROJ KE 100.VÝROČÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Srdečně Vás zveme na KOMPONOVANÝ OHŇOSTROJ ke 100. výročí České republiky, který se uskuteční 28.října 2018 od 19 hodin, před budovou Městského úřadu (KD Dubňany).
Název ohňostroje: ZEMĚ STOLETÉ LÍPY
Hudební podklad: Bedřich Smetana - Vltava
Jedná se o ohňostrojnou kompozici inspirovanou historickými událostmi našeho státu. Lípa, která je symbolem české státnosti, jejíž pevné kořeny a mohutná koruna odolávající vichrům a lijákům se stává symbolem života českého národa.
I. obraz Lípa
Za zvuku fanfár z opery Libuše se rozzáří číslice 100, doplněná efekty v barvách trikolóry. V pozadí se objevuje abstraktní obraz rostoucího stromu, který rozkvétá ve zlaté květy, jež naplňují celou oblohu.
II. obraz Vltava
Matka řek, bez níž by nebyl život, protéká krajinou a sytí zemi, dodává vláhu polím a lesům. Na klidné hladině se odráží obrazy hvězdné oblohy. Divoké peřeje svatojánských proudů vzbuzují strach, ale i obdiv. A naše lípa stále roste.
III. obraz Oslava života
Radost a veselí naplňují lidská obydlí a sídla. Kvetoucí sady vytváří barevný koberec v krajinném obrazu. Věže chrámů se dotýkají hvězd. Sláva lidu českému.
Komponovaný ohňostroj II. a III. kategorie je sestaven s ohledem na prostorové možnosti ze zajímavých materiálů, které vytvářejí nádherné obrazy. Čelo tvoří originální dekorativní efekty v barvách červené, modré a bílé.

Datum konání: 28. 10. 2018 začátek od 19:00

Místo konání: prostor před MěÚ, Dubňany

Typ akce: ostatní

Organizátor: Město

OHNOSTROJ


Vytvořeno: 3. 10. 2018
Poslední aktualizace: 3. 10. 2018 09:03